divendres, 24 de febrer del 2012

L'Escola Municipal de Música celebra el trasllat del piano de cua amb el conte-concert El cavaller del bosc


Com ja sabeu, aquest any l'Escola Municipal de Música ha començat a compartir espais amb el CEIP Puigsoler, en una iniciativa per a optimitzar recursos i amb la finalitat principal d'aconseguir entrar al conveni per a obtenir la subvenció del departament d'ensenyament.
Vam començar el curs amb l'escola dividida entre dos centres: el CEIP Puigsoler i l'antiga escola de música, situada als pisos de cal Soler, però a mesura que el curs ha anat avançant, hem pogut anar traslladant la totalitat del centre a les dependències del CEIP Puigsoler.
La darrera part del trasllat ha consistit en el piano de cua que estava situat a la Sala de Plens de l'ajuntament, que finalment també s'ha pogut ubicar en el nou centre.
Així, gràcies a la col·laboració amb l'AMPA de l'escola, hem pogut celebrar aquesta arribada del piano, que ha estat la culminació del trasllat del centre, amb un concert de piano molt especial.
No es tracta d'un concert convencional: la pianista del Conservatori de Manresa Pilar Pla ha preparat un conte-concert interactiu titulat El cavaller del bosc. L'espectacle es basa en les conegudes Peces per a la infantesa de Robert Schumann, però lligades a través del conte d'Anna Obiols, que va narrar l'Elisabet Soler.

Schumann i els nens. Bellaterra Música Ed.

El conte del cavaller del bosc, però, no només s'escolta, sinó que també s'hi participa. L'alumnat de l'escola va treballar les peces el les quals havia d'intervenir mitjançant petita percussió, moviment, etcètera, tot fent una audició activa de les peces.
Vam convidar els pares i mares a veure l'espectacle, del qual en vam fer dues sessions, i la amb màxima concentració i silenci de tothom, va sortir un espectacle rodó!
Aquí teniu una mostra fotogràfica del conte-concert. Esperem que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu deixar-hi els vostres comentaris.